A vegán szépség az a környezet és egészségtudatos lény, aki bennünk lakozik. Akiben fájdalmat és együttérzést kelt mások szenvedése, legyen az állat, vagy ember. Aki nem járul hozzá a világméretű éhezéshez, az állatok lélektelen lemészárlásához, környezete, önmaga és földlakó társai pusztításához. Aki békét akar a világban, és tudatosan tesz azért, hogy benne béke legyen. Hiszem, hogy a vegán szépség, mindenkiben ott él. Csatlakozz, hogy felébredj és megismerhesd őt!Az igazi Önmagadat...

2011. április 25., hétfő

Mandulatej



A mandulafa csonthéjas termése a mandula, a világ összes olajos magja közül a legősibb és legismertebb. Sokak szerint napi 4-5 szem mandula elfogyasztásával betegségek sorát tarthatjuk távol magunktól.

A mandula jótékony hatásai:

· E vitamin tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatással bír, így közreműködik a szervezetet károsító oxigén szabadgyökök semlegesítésében

· A koleszterin szint szabályozásában betöltött szerepénél fogva, megakadályozza a koleszterin lerakódását az erekben

· Kalcium, magnézium és foszfortartalma miatt a gyermekek, kismamák és idősek erős csontozatához szükséges. A kalcium-foszfát jó hatással van az emésztésre, segíti az egészséges fogak kifejlődését és megőrzését, menstruációs görcsök oldására is alkalmas. A kálium-foszfát kiváló a téli depresszióra, csökkenti a fáradtságérzetet, az ingerlékenységet is kedvezően befolyásolja, továbbá stresszoldó hatása is ismert. Magnézium-foszfát formája az izomgörcsök és krónikus fájdalmak esetén segít. Mindemellett mindhárom formában az agy működésére serkentőleg hat.

· jótékony hatással van a máj és hasnyálmirigy problémákra

· az emésztést serkenti, a székrekedésre hatásos gyógymód

· a benne lévő ásványi anyagok megerősítik a véredények falait, illetve kalcium, kálium és magnézium tartalmának köszönhetően kedvezően hat a szív munkájára is

· az egész légző rendszerre serkentőleg hat

· vizelethajtó hatása is ismert

· a teljes vegetáriánusok étrendjének hasznos fehérje és telítetlen zsírsav forrása

· tápértéke miatt nagyon jó energiapótló

Felhasználása rendkívül sokrétű. Közismert bőrtápláló hatása miatt, a kozmetikai ipar is előszeretettel hasznosítja arckrémek, testápolók, bőrradírok, stb. alkotójaként.
A gasztronómia területén is közkedvelt. Fogyaszthatjuk nyersen, felhasználhatjuk sütemények díszeként, a cukrászatban a közkedvelt marcipán alapanyaga. Ízesíthetünk vele sülteket vagy köreteket. Az alkoholipar likőr gyártására használja.

A tapasztalatok szerint legjobb, ha a mandulát mindennap fogyasztva megelőzésre használjuk. Olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, melyekből a szervezetünk minimális mennyiséget igényel, de hiányuk több betegség okozója is lehet.
(forrás:kamaszpanasz.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése