A vegán szépség az a környezet és egészségtudatos lény, aki bennünk lakozik. Akiben fájdalmat és együttérzést kelt mások szenvedése, legyen az állat, vagy ember. Aki nem járul hozzá a világméretű éhezéshez, az állatok lélektelen lemészárlásához, környezete, önmaga és földlakó társai pusztításához. Aki békét akar a világban, és tudatosan tesz azért, hogy benne béke legyen. Hiszem, hogy a vegán szépség, mindenkiben ott él. Csatlakozz, hogy felébredj és megismerhesd őt!Az igazi Önmagadat...
2011. április 25., hétfő
Mandulatej
A mandulafa csonthéjas termése a mandula, a világ összes olajos magja közül a legősibb és legismertebb. Sokak szerint napi 4-5 szem mandula elfogyasztásával betegségek sorát tarthatjuk távol magunktól.
A mandula jótékony hatásai:
· E vitamin tartalmának köszönhetően erős antioxidáns hatással bír, így közreműködik a szervezetet károsító oxigén szabadgyökök semlegesítésében
· A koleszterin szint szabályozásában betöltött szerepénél fogva, megakadályozza a koleszterin lerakódását az erekben
· Kalcium, magnézium és foszfortartalma miatt a gyermekek, kismamák és idősek erős csontozatához szükséges. A kalcium-foszfát jó hatással van az emésztésre, segíti az egészséges fogak kifejlődését és megőrzését, menstruációs görcsök oldására is alkalmas. A kálium-foszfát kiváló a téli depresszióra, csökkenti a fáradtságérzetet, az ingerlékenységet is kedvezően befolyásolja, továbbá stresszoldó hatása is ismert. Magnézium-foszfát formája az izomgörcsök és krónikus fájdalmak esetén segít. Mindemellett mindhárom formában az agy működésére serkentőleg hat.
· jótékony hatással van a máj és hasnyálmirigy problémákra
· az emésztést serkenti, a székrekedésre hatásos gyógymód
· a benne lévő ásványi anyagok megerősítik a véredények falait, illetve kalcium, kálium és magnézium tartalmának köszönhetően kedvezően hat a szív munkájára is
· az egész légző rendszerre serkentőleg hat
· vizelethajtó hatása is ismert
· a teljes vegetáriánusok étrendjének hasznos fehérje és telítetlen zsírsav forrása
· tápértéke miatt nagyon jó energiapótló
Felhasználása rendkívül sokrétű. Közismert bőrtápláló hatása miatt, a kozmetikai ipar is előszeretettel hasznosítja arckrémek, testápolók, bőrradírok, stb. alkotójaként.
A gasztronómia területén is közkedvelt. Fogyaszthatjuk nyersen, felhasználhatjuk sütemények díszeként, a cukrászatban a közkedvelt marcipán alapanyaga. Ízesíthetünk vele sülteket vagy köreteket. Az alkoholipar likőr gyártására használja.
A tapasztalatok szerint legjobb, ha a mandulát mindennap fogyasztva megelőzésre használjuk. Olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, melyekből a szervezetünk minimális mennyiséget igényel, de hiányuk több betegség okozója is lehet.
(forrás:kamaszpanasz.hu)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése